Trekvogelpad ‘wandel-tekening’

Zomaar tussen al mijn wandelfoto’s en wandelblogs een stukje over handlettering! Hoe dat zo? Wel dat zal ik je vertellen. Naast het wandelen, schrijf en teken ik ook graag. Altijd al gedaan, zal ook niet gauw veranderen. Als klein meisje riep ik al dat als ik later groot was ik wat wilde gaan doen met tekenen en zo geschiedde. Na de middelbare school ben ik naar de grafische MTS gegaan. Niet de ontwerp kant, ik koos voor de technische richting. Maar wel de richting waarbij ik ook wat ontwerpen en typografie erbij kreeg, want juist die combinatie vond ik zo ontzettend leuk. Wij waren de laatste lichting grafische studenten dat les kreeg in handzetten. Met een zethaak en een grote bak met loden letters, moesten wij een kerstkaart zetten. Wat was dat leuk om te doen! Mijn liefde voor typografie was geboren. Na de opleiding heb ik jarenlang in de grafische industrie gewerkt tot een paar jaar geleden toen het bedrijf waar ik voor werkte failliet ging.

Nu werk ik in een totaal andere richting, maar tekenen doe ik nog steeds. Misschien nog wel meer dan toen! Wat ik ontzettend leuk vind om te doen is het tekenen van wandelingen die ik maak. Soms heb ik de route uitgetekend met daar om heen tekeningen van dingen die ik onderweg heb gezien. Soms doe ik het zoals nu, met alleen tekst. Wat zijn de dingen en/of situaties die bij mij opkomen als ik terug denk aan het Trekvogelpad? De woorden die dan bij mij op komen borrelen schrijf ik op, als een herinnering aan een geweldige wandeltocht. Het roept gelijk weer het gevoel op wat ik had toen ik het pad aan het lopen was. O ja, dat pontje in de buurt bij Ransdorp waar ik aan de bel moest trekken zodat de schipper zou komen om mij over te zetten en de Veluwe, wat was het dáár prachtig! Al die zingende vogels onderweg. Het roept bij mij vaak nog meer herinneringen op dan wanneer ik de foto’s terug zit te kijken.

Het is niet moeilijk, echt niet. Pak een vel papier, potlood, gum, een pen en begin gewoon. Het hoeft niet perfect, maar het kan eigenlijk niet fout gaan. Het eindresultaat zal vast leuk zijn en nog veel belangrijker: het zal een geweldige herinnering zijn! Probeer het eens!

In de toekomst zal er dus vast wel vaker een ‘wandel-tekening’ langs komen!

Trekvogelpad, handlettering, typografie
Een fijne herinnering aan een prachtige wandeltocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *