Over mij

Hallo, ik ben Caroline en ik vind het heerlijk om te wandelen. Om de wind door mijn haren te voelen, de vogels te horen zingen, de zilte zeelucht te ruiken, gewoon de ene voet voor de andere te zetten. Simpele dingen, maar het maakt mij zo gelukkig. Zo vaak als mogelijk is stap ik de deur uit en begin te wandelen!

South West Coast Path England
Wandelen in Groot-Brittannië, bij Porlock Weir op het South West Coast Path

 

Als kind liep ik vaak met mijn opa en lieten wij al wandelend een spoor van pindaschillen achter ons die wij van oma hadden gekregen omdat ze bang was dat wij honger zouden krijgen tijdens het wandelen. Rondje Marken was favoriet bij opa en mij, maar ook liepen wij vaak in de duinen of over het strand.

Later bedacht ik mij waarom ik het juist zo fijn vond om te wandelen, het maakt je hoofd leeg, zorgt voor ontspanning en je hoeft even helemaal niets! Heerlijk! Ook al heb je de route al 100x gelopen, iedere keer kan je weer wat nieuws ontdekken.

Geweldig om door al die smalle straatjes van een stad te zwerven en zo de geschiedenis van een stad te ontdekken, onderweg een terrasje pikken. Ook ‘t Twiske, de duinen en het strand zijn geweldige plekken om uit te waaien. Heb ik wat meer tijd pak ik het lange afstandspad weer op waar ik de vorige keer was gebleven. Op die manier heb ik het hele Trekvogelpad al kunnen lopen.

Ga ik naar het buitenland dan heeft Groot Brittannië toch wel mijn voorkeur. Van lieflijke dorpjes tot ruige kustwandelingen met daarbij de vriendelijke mensen met geweldige humor en de pubs maken het voor mij een wandelparadijs. Ik heb daar al veel mogen wandelen, maar ik ben daar ook nog lang niet uitgewandeld!

Caroline South West Coast Path

Heb ik nog wandelwensen? Ja, echt wel! Hoog op mijn lijstje staat de Hebridean Walking Trail op de Buiten Hebriden (Schotland), ik hoop die op redelijk korte termijn toch wel te kunnen lopen. Daarnaast staat IJsland op mijn lijst, evenals Ierland, Scandinavië, Japan, Canada, Nieuw-Zeeland….. Nu nog tijd zien te vinden!

Eén keer per jaar doe ik ‘gek’. Zoek ik normaal gesproken juist eigenlijk altijd de ruimte op als ik wandel, loop ik het liefst onverhard en wil ik zo weinig mogelijk mensen tegen komen tijdens een wandeling, zoek ik het één keer per jaar juist op en loop ik de Nijmeegse 4daagse. Het grootste wandelevenement ter wereld. Een grotere tegenstelling is er bijna niet, maar zo leuk! Eén week genieten van de drukte, de muziek en ik kan er weer een jaar tegen!

4day March of Nijmegen Netherlands
De 4daagse van Nijmegen, met 45.000 wandelaars het grootste wandelevenement van de wereld.

Dit blog ben ik begonnen omdat ik het leuk vind om over wandelen te schrijven, of dat nu een stadswandeling is of een meerdaagse trektocht. Ik hoop dat jullie, als lezer, er iets aan hebben.

Mocht je een vraag hebben, laat dan eenbericht achter op mijn blog of stuur een email naar: smalladventuresofadutchhiker@gmail.com

Ik zal proberen om zo snel mogelijk te antwoorden!

 

Veel wandelplezier